My new pictures on 2010

Posted in Pictures Collection on 8 July 2010 by miss fiona








PhotoCamp Showcase @ Agrotek Hulu Langat (my sweet memory)

Posted in 1 on 16 April 2010 by miss fiona

Masih teringat jadi model untuk photocamp siri 1 ni..mcm2 aku belajar,RO3 la,composition..mcm2 lagi… selamat menonton…
Thanks to Saiful Nang – Founder of CandidSyndrome & CandidSyndrome facilitator Good job guys….

PhotoCamp Showcase @ Agrotek Hulu Langat. Credit to Rosli CST. Organized by Candidsyndrome

Beautiful Moment at Pulau Perhentian Kecil,Terengganu

Posted in 1 on 26 June 2009 by miss fiona

Gambar ni masa aku bekerja di resort di Pulau Perhentian Kecil..kalau x silap dalam 2006 atau 2007..aku pon x berapa pasti plak. Aku cuma nk berkongsi gambar yang ada dalam koleksi aku,komen-komen yer??

9899095
9899190

permandangan dihadapan resort...using D70

permandangan dihadapan resort...using D70

Ni gambar masa aku jd part time model untuk kursus photography Julai last year….
16108519
l_ca2de6e6c494eb31b628413f10ce98db

My artwork – Wedding pictures Collections (Nurul & Fazlie – May 2008)Lokasi : Mersing and Rawang

Posted in 1 on 15 May 2009 by miss fiona

banner
kid
pelamin - mersing (rumah perempuan)
pelamin
nurul
hantaran
nurul
nurul
nurul4
nurul3
nurul5
nurul6
lampu hiasan
hiasan
bantal pelamin
wajik
princess
nurul - di rumah pengantin lelaki , Rawang , Selangor
Pengantin dalam kereta. Dalam perjalanan ke Dewan
perbarisan1
perbarisan2
perbarisan
nurul-pelamin

My artwork – Wedding Pictures Collections (Arina & Firdaus ,Seremban – Ogos 2008)

Posted in 1 on 15 May 2009 by miss fiona

hantaran1
hantaran2
hantaran
make-up-A
make-up
make-up-B
tepak sirih
bunga
akad
sarung cincin
Arina & Firdaus
Hari bahagia Arina dan Firdaus
outdoor1
outdoor

Koleksi Gambar Wedding

Posted in Pictures Collection on 5 March 2009 by miss fiona

Ni di antara koleksi gambar wedding yang pernah aku amik tahun 2006. Nama pengantin ni pon aku hampir lupe,pompuan name Hezra dan suami dia plak aku lupe plak name ape. Hehehe…ape2pon..sila2 la komen yer?

dsc_0194_resize4dsc_0015_resize5dsc_0019_resize5dsc_0026_resize5

Selamat Datang Ke Dunia Photography

Posted in Uncategorized on 2 March 2009 by miss fiona

Fiona In Da House

Selamat datang kepada photographer2 yang baru dan lama,moga-moga kita boleh saling bertukar idea-idea dan ilmu untuk memantapkan teknik ambil gambar.

Kepada sesiapa yang baru berjinak-jinak dalam bidang photography dan ingin meminta tunjuk ajar tu boleh la minta bantuan dari aku,Insyaallah aku boleh tolong setakat yang aku mampu.(aku bukan pandai sgt pon,still merangkak2 belajar lagi)

Kali ini aku akan ke Segamat untuk berjumpa dengan bebudak photographer dan berkongsi ilmu dan juga mengajar teknik editing gambar menggunakan Adobe Photoshop Lightroom (tak kisah version brape,tp aku selalu guna version 1.4 je) dan juga CS3 (x kisah CS brape tp aku guna CS3 je).Aku ajar setakat yang selalu aku biasa aku gunakan utk editing.

Aku akan turun segamat pada Jumaat ini(06 March 2009),so sesape yg ade sekitar Segamat or Johor tu meh la turun and meriahkan suasana.Jangan lupe bawak kamera korang,koleksi pictures korang and laptop memasing(kalau adela).